Mitől függ a kárpittisztítás ára, vagyis miért drágább a textilbőrök tisztítása a normál bútorkárpitnál?

Sokszor meglepődnek az érdeklődők, megrendelők, hogy két azonos bútordarab, például két egyforma formájú de különböző kárpitozású fotel biotisztításának ára eltérő.

Ebben nincs semmi csalafintaság, nagyon sok fajta bútorszövet létezik, de igazán sarkalatos különbség ott van, hogy

  • vannak a klasszikus bútorkárpitok melyek géppel szőtt anyagok vastagságtól, alapanyagtól függetlenül
  • és vannak az ún. ragasztott kárpitanyagok, melyeknek lényege, hogy egy hordozó rétegre ragasztják a felületi bevonatot, pl. ilyen a mindenki által ismert műbőr, mely a valódi bőrre szeretne hasonlítani fényes felületével, hasonló tapintásával.

Ragasztott anyag az ún. textilbőr is, mely szintén egy hordozóréteg bevonataként a velúrra, hasított bőrre emlékeztet kinézetre, kézzel érintésre.

Az ilyen huzattal kárpitozott bútorokat szokták a kereskedők úgy ajánlani, hogy „könnyen vízzel minden letörölhető róla„. Hát ez egy féligazság, mert igaz hogy ha azonnal egy tiszta és vizes puha ruhával letöröljük a foltot a rápottyant ételfalat után az valóban nyomtalanul eltűnik. Ha viszont a bútor már több éves és nem volt karbantartva (1-2 hetente átporszívózva), akkor ott biztosan kicsit tisztább lesz, mint az egyéb helyeken. Ekkor szokott az következni, hogy töröljük át az egészet és szép tiszta lesz… Nos ez nem szokott bejönni, a bútor tiszta folt lesz és rövid próbálkozás után a házilagos tisztítás be is fejeződik – illetve félbemarad. Ennek oka, hogy az idők során ráülepedett, majd a használattal a rostok közé préselt por csak részben (vagy egyáltalán nem) törölhető le.

Ha így jár ne szégyellje, hívjon minket az alábbi telefonszámon vagy írjon egy emailt esetleg néhány fotót is csatolva, és mi pontos árajánlatot adunk Önnek a biotisztítás költségére.

Budapest és Pest megye egész területén dolgozunk!

A textilbőr huzatú bútorok kárpittisztítása nem könnyű feladat, gyakorlatilag „közönséges” azaz kis teljesítményű nedves porszívóval nem lehet tisztességesen kitisztítani, ellenben úszni fog a lakás, a bútorból szó szerint folyni fog alul a víz és jó, ha nem dohosodik be az esetleg több napos száradás alatt… Ráadásul ezekhez a kisgépekhez mit fog használni tisztítószerként? Nyilván amit a kereskedő vagy a kölcsönző ajánl – valami szappanalapú tisztítószert, amit beledörzsölni ugyan sikerül a kárpitba, de kiszedni ezzel a géppel már nem, és csak fogy a víz, fogy a víz…

A végén a szappanos lé – és a kosz – egy része a bútorban marad, és ott erjed tovább.

Visszatérve az árkérdésre azért kerül az ilyen kárpitok tisztítása jóval többe, mint a normál bútorhuzatoké, mert

  1. kell hozzá egy nagy teljesítményű kárpittisztító berendezés (melynek beszerzési ára milliós nagyságrendű)
  2. jóval több munkaidőt és fizikai munkát igényel a tisztítása mint a normál, közismert bútorkárpitoké

Hívjon minket  a 0630 622 1813  telefonszámon vagy kérjen írásban ajánlatot az  info@netfuture.hu címre írva!

A Novalife textilbőr huzatú bútorok kárpittisztításához mi biotisztítási technológiánkat ajánlja lassan évtizede azandante logo

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.