ózonkezelés
ózonkezelés
ózonkezelés
ózonkezelés
ózonkezelés
ózonkezelés
ózonkezelés
ózonkezelés
ózonkezelés

Ózonos szagtalanítás, fertőtlenítés

vendéglátó helyeken, orvosi rendelőkben, iskolai és egyéb tornatermekben, konditermekben, irodákban és lakásokban

Az ózontechnika kitűnő segítséget nyújt az erős és nehezen eltüntethető szagok megszüntetésében.

Mi is az Ózon?

Az ózonról leggyakrabban a Földet körülvevő ózonréteghez kapcsolódóan hallunk. A Nap ultra-ibolya sugarai által létrehozott ózonréteg fontos számunkra, hiszen ez véd a káros ultra-ibolya sugarak ellen.

Az ózont (O3) „aktivizált oxigén”-nek is nevezik: 3 oxigén atomot tartalmaz ellentétben az általunk belélegzett levegővel (O2) amelyben 2 oxigén atom van. Az ózon a világon ismert második legerősebb sterilizáló, ezért nagyon sok helyen alkalmazzák a baktériumok, vírusok, illatok és nem kívánatos szagok végleges kivonásához. Mindennapjainkban az ózonnal a természetben is találkozhatunk, leggyakrabban villámlások alkalmával keletkezik, amikor felismerhetjük mint a vihart követően érezhető kellemes „esőillatot”.

oxigén és ózon

Hogyan működik az ózon?

Az ózonhatás rövid életű, de rendkívül agresszív, a szennyeződésekkel, baktériumokkal, vírusokkal találkozva azok az oxidációs folyamat eredményeként teljesen elpusztulnak. Az ózonkezelést követően a generált extra oxigén atom rövid idő alatt elfogy, nyomában nincs szag, baktérium – csak a tiszta oxigén, mert az ózon visszaalakul (redukálódik) oxigénné a használatát követően.

Az általunk alkalmazott ózongenerátorral előállított kitűnő minőségű koncentrált ózon molekuláris szinten és rendkívüli hatásfokkal semlegesíti a különböző eredetű illatokat, kellemetlen szagokat, minek eredményeképpen újra élhetővé és élvezhetővé teszi a kezelt helyiség, terem levegőjét. Az ózongenerátorral történő beavatkozás során helyiség a szagtalanításon kívül virucid-fungicid-baktericid kezelést kap, mert az ózon a klórnál 3000-szer nagyobb hatékonysággal fertőtlenít!

Az ózonos kezelés nem tesz kárt a bútorokban, textíliákban, bőr ülőgarnitúrában, festményekben, de nem helyettesíti a kárpit vagy szőnyegtisztítást, ezért a tökéletes megoldás a két technológia együttes alkalmazásával érhető el.

Az ózonkezeléshez nem kell semmilyen segéd- vagy adalékanyag, nem hagy maga után nyomot, csak kellemes, zápor utáni friss illat marad utána.

Aminek eltüntetésére alkalmas az ózonos kezelés:

- füstszag, dohányszag, ételszag, izzadtságszag, dohszag, penész szag, kisállatok vizeletszaga

- allergének (atkák, stb.), bogarak, pókok, csúszómászók, egyéb rovarok kiírtására

- penészmentesítésre, gombásodás megszüntetésére

- gépkocsi klíma, utastér fertőtlenítésére

- orvosi rendelők, eladóterek, vendégterek, tornatermek, konditermek, öltözők, irodák szagtalanítására, fertőtlenítésére

Tisztításunkat egy nagy teljesítményű ózongenerátorral végezzük, melynek során először egy helyszíni felmérés alapján kiszámoljuk, hogy ózonos tisztításra vagy sokkolásra van szükség, majd a helyiség térfogatának megfelelő mennyiségű ózont koncentrált módon juttatunk a légtérbe, amely meglepően rövid idő (15-30 perc) alatt kifejti hatását. 

A kezelést megelőzően NAGYON FONTOS! Az ózonkezelésre kerülő helyiség zárható (szeparálható legyen) és a kezelés alatt semmilyen élőlény (ember, kisállat, növény) nem tartózkodhat odabenn. A kezeléshez a tárgyak elmozdítása nem szükséges, utána semmilyen takarítás nem kell.

Az ózonkezelést követően kb. egyező időtartam szükséges az oxigénszint regenerálódásához, amire szellőztetéssel rá lehet segíteni.

Árjegyzékünk 2017. január 1-től:

Helyiség egyszeri ózonkezelése 12 m2-ig
5000,-
Helyiségek egyszeri ózonkezelése 25 m2-ig
10000,-
Helyiségek egyszeri ózonkezelése 60 m2-ig
20000,-
Helyiség ózonkezelése 60 m2 felett
megállapodás szerint

A fentiektől eltérő, az árjegyzékben nem szereplő tétel megrendelése esetén a helyszínen a munka megkezdése előtt adunk árajánlatot.

Tisztítási árainkon évek óta nem változtattunk, de a tartósan magas üzemanyag árak miatt kénytelenek vagyunk kiszállási díjat számolni. Köszönjük megértésüket!

Budapest XVII. kerületében 5000,- Ft alatti megrendelés esetén 1000,- Ft, felette
nincs
Budapest területén Pesti oldalon a XX., XXI. és XXIII. kerületek kivételével
1500,-
Budapest területén Pesti oldalon a XX., XXI. és XXIII. kerületekbe valamint a Budai oldalon

2000,-

Budapest városhatárán kívül 10 km-en belül

2500,- - 3000,-

Budapest városhatárán kívül és 10 km-en túl

megállapodás szerint

Budapest területén 5000,- Ft alatti megrendelés esetén

3500,-

Budapest területén kívül 5000,- Ft alatti megrendelés esetén

7000,- -től megállapodás szerint

Figyelem! 
Parkolási övezetekben a parkolásért kötelezően kifizetett díjat kénytelenek vagyunk külön felszámítani, továbbá kérjük megrendelőinktől, hogy ha behajtási engedély köteles helyszínre kell mennünk annak megközelítésében legyenek segítségünkre.