Matracok, ágyak, ágybetétek vegyszermentes tisztítása
Matracok, ágyak, ágybetétek vegyszermentes tisztítása
Matracok, ágyak, ágybetétek vegyszermentes tisztítása
Matracok, ágyak, ágybetétek vegyszermentes tisztítása

Nálunk már bankkártyával is fizethet!

Matrac tisztítás

cardo az alvás szakértője

A CARDO Kft. is minket ajánl a matrac tisztításához!

Matracok, ágyak, ágybetétek, továbbá bútorkárpitok és szőnyegek vegyszermentes tisztítása és atkamentesítése az Ön otthonában széndioxidos BIO tisztítással!

Az ágybetét a kórok egyik legfőbb hordozója, amit a házipor atka illetve annak ürüléke okoz, kíváló élőhelyet biztosítanak számukra az éjszaka kibocsátott testnedvek, az izzadtság és a "takarosan bevetett ágy" napközben további kitűnő életteret nyújt a fertőzést terjesztő baktériumok fejlődésének.

Általános nézet, hogy rendszeres ágynemű cserével, alkalmankénti porszívózással ez a gond megoldódik, de ez nem így van: a rendszeres matractisztítás egészségügyi szempontból kiemelkedő fontosságú.

Az ágybetétek mindennapi biológiai tisztasága nélkülözhetetlen az allergiás, asztmatikus megbetegedésben szenvedők számára, de mindenki másra is jelentős hatással vannak az ágyakban élősködő házipor atkák, pollenek, a penészgombák, vírusok és baktériumok, melyek koncentráltan telepszenek meg ezeken a helyeken. Az ágyon fekvő ember természetes mozgása miatt ezek az élősködők szinte "felélednek", alvás közben belélegezzük őket, minek következtében különböző megbetegedések, tünetek jelennek meg, mint az ekcéma, tüsszögés, hörghurut, asztma, stb.

Minden matrac kiemelt kockázatot rejt magában egészségügyi szempontból, ezért ahol gyakori az ágyat használók változása (pl. szálláshelyek) ott az egészségügyi törvény szerint is rendszeresen el kell végezni a matractisztítást, az ágybetétek baktériumoktól való mentesítését. Ennek egyik leghatékonyabb megoldása vegyszermentes, széndioxidos mélytisztítást végző matractisztítási módszerünk. Fontos, hogy szálláshelyeken az ágyak minél higiénikusabbak, allergén anyagoktól mentesek legyenek, ezért matractisztítási szolgáltatásunk színvonala összhangban áll a szállodák magas követelményeivel is.

Szálláshelyeknek a matracok tisztításáról, atkamentesítéséről tanúsítványt adunk!

Vegyszermentes biotakarítási technológiánk az ágyhuzaton áthatolva a tömőanyagból is eltávolítja a matracban található élősködőket. Tisztítási eljárásunk során - a fedőhuzat és a tömőanyag fajtájától (memóriahab, kókusz, stb.) függően - alkalmazott ipari berendezésünk átlagban egy oldalról kb. 15-20 cm-es mélységig tud a matrac belsejébe hatolni és tökéletesen eltávolítani a port, atkákat és az egyéb leülepedett szennyeződéseket.

Gyakori kérdések:

- a matracom penészes lett, dohos szaga van, ki tudják ezt is tisztítani?

Tisztítási eljárásunkkal párosítva penészölést is vállalunk, egyetlen esztétikai utóhatása a matrac felületének esetleges enyhe kifehéredése, ezért a penészmentesítés alkalmazása esetén feltétlenül előre egyeztetünk megrendelőinkkel az esetleges várható esztétikai változásról. Figyelem! A penészmentesítés vegyszer (klór) alkalmazása nélkül nem megoldható, ezért ebben az esetben nyilván nem beszélhetünk vegyszermentes tisztításról.

A matracok bedohosodása a rossz használati, tárolási körülmények miatt már nehezebb feladat, a teljes tisztítás nem mindig oldja meg ezt a problémát, ezért a dohos szag megszűnésére a tisztítást követően nem vállalunk garanciát, ellenben javasoljuk kiegészítésként az ózonkezelést.

Penész, dohosodás megjelenése esetén a tisztítást követően feltétlenül változtatni kell az ágybetét elhelyezésén (keretbe és ágyrácsra helyezni, csökkenteni a helyiség páratartalmát, stb.), mert amennyiben a körülmények nem változnak úgy a kellemetlenség újra bekövetkezik, Ön hiába fizetett érte és mi hiába dolgoztunk...

- mindenfajta matracot tudnak tisztítani, a rugósat vagy a kókuszbetétest is?

Károsodás nélkül és tökéletes eredménnyel tudjuk tisztítani a legextrább ágybetéteteket is, így a memóriahabos, gyapjú rátétes, belső elektromos fűtésű, stb. matracokat is.

- milyen időszakban érdemes a matracot tisztítani?

A matracok tisztítását - amennyiben mindennapos használatban vannak - legkésőbb a déli órákig vállaljuk a biztos száradás érdekében. Egész évben végezhető ez a munka, nyáron természetesen a száradási idő jelentősen lerövidül. Az ágybetétek, matracok teljes felületének (mindkét oldalának) tisztítását követően - tekintettel a vastagságra, esetlegesen több fajta rétegre - a teljes száradási idő max. 6-8 óra szobahőmérsékleten, mely természetesen változhat a hőmérséklettől és az átszellőztetési lehetőségtől függően.

- a matracon vér, vizelet és izzadtságfoltok is vannak, ezeket is el tudják távolítani?

Nem mindegy, hogy a foltok mitől származnak és mióta vannak a huzaton, mert ezek a származékok hamar elszíneződést okoznak melyekkel már nehéz valamit is kezdeni. Tisztításunk során a foltokra különösen figyelünk, igyekszünk azokat is eltüntetni, hogy a matrac ne "csak" tiszta de esztétikus is legyen, de néha eljárásunkra már későn kerül sor és nincs mit tennünk.

Ajánlott tisztítási gyakoriság:

- allergia vagy fokozott igénybevétel esetén 1/2 évente

- normál körülmények közötti használat esetén évente

A matracokat legtöbbször használati helyükön tisztítjuk (ágykereten, stb.) Ha levehető és mosható huzat van rajta ne fáradjon vele hogy lehúzza és külön a mosógépben kimossa - a huzatot az ágybetéttel együtt kitisztítjuk. A kész, tiszta matracot úgy helyezzük el, hogy a lehető leggyorsabban kiszáradjon és újra használata vehessék.

A munkavégzés időtartama:

- szimpla (egyszemélyes, 90 x 200 cm-es) matrac esetében: kb. 30 perc

- dupla (kétszemélyes 140-200 x 200 cm-es ) matrac esetében: kb. 50 perc

Megjegyezni kívánjuk, hogy munkánk során a maximális hatékonyságra törekszünk, ezért a lehető legrövidebb idő alatt igyekszünk a munkát tökéletesen elvégezni, hogy megrendelőink napi életét minél kevésbé zavarjuk meg látogatásunkkal...

Várható száradási idő szobahőmérsékleten (kb. 20 °C) és megfelelő szellőztetés mellett a matrac vastagságától és összetételétől függően: max. 6-8 óra.

Matracok, ágybetétek

Matrac, ágybetét normál 90 x 200 cm egy oldal / minden oldal / db

2800,- / 5000,-

Matrac, ágybetét dupla 140-160 x 200 cm-ig egy oldal / minden oldal / db

5000,- / 8000,-

Matrac, ágybetét extra méretű (160 x 200 cm feletti) egy oldal / minden oldal / db

5500,- / 9000,-

Matrac, ágybetét gyermek 60 x 120 cm-ig egy oldal / minden oldal / db

1200,- / 2000,-

Matrac, ágybetét gyermek 60 x 120 cm felett egy oldal / minden oldal) / db

2500,- / 4000,-

A fentiektől eltérő, az árjegyzékben nem szereplő tétel megrendelése esetén a helyszínen a munka megkezdése előtt adunk árajánlatot.
Kedves megrendelőink!
Bár technológiánk a mai lehetőségek csúcsát jelentik és igyekszünk is mindent elkövetni a foltos szennyeződések eltüntetésére, de elszíneződések esetén "csodát" mi sem tudunk tenni!
Extra szennyezettség (nagyon piszkos, pisis vagy állati szőrrel telítettség) esetén előzetes egyeztetést követően felárat számolhatunk. Penészesedés eltávolítása vegyszerrel (klór) történik, ezért ez egyedi megbeszélés tárgyát képezi a felülettől és a lehetőségektől függően. (Pl. egy dupla ágybetét esetén általában 1000-1500,- Ft). Figyelem! A penészölő használata esetleg színváltozást okozhat a felületen!
Dohos vagy vizeletszag megszűnésére NEM VÁLLALUNK GARANCIÁT! Ezekben az esetekben javasoljuk a kiegészítő ózonos szagtalanítást.
Kiszállási díjaink:


Budapest XVII. kerületében 5000,- Ft feletti megrendelés esetén ingyenes, egyébként

1000,-

Budapest területén Pesti oldalon a XX., XXI., XXII. és XXIII. kerületek kivételével

1500,-

Budapest területén Pesti oldalon a XX., XXI., XXII. és XXIII. kerületekbe valamint a budai oldalon

2000,-

Budapest városhatárán kívül 10 km-en belül

2500,-

Budapest városhatárán kívül 10 km-en túl

5000,- illetve megállapodás szerint

Budapest területén 5000,- Ft alatti megrendelés esetén

3500,-

Budapest területén kívül 5000,- Ft alatti megrendelés esetén

7000,- -től

Figyelem! 
Parkolási övezetekben a parkolásért kötelezően kifizetett díjat kénytelenek vagyunk külön felszámítani, továbbá kérjük megrendelőinktől, hogy ha behajtási engedély köteles helyszínre kell mennünk annak megközelítésében legyenek segítségünkre.